A A A K K K

Фонд держмайна планує продати на відкритому аукціоні Нігинський кар’єр. ДП займається видобутком вапняку, гіпсу, декоративного та будівельного каменю на Хмельниччині

РегіональнимвідділеннямФонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях виставлено на відкритий онлайн-аукціон Нігинський кар’єр. Основним видом діяльності підприємства відповідно до Статуту є видобуток будівельного та декоративного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Торги відбудуться08травня, стартова ціна (балансова вартість активу) — 26,3млн грн.

Обєкт включає 53 зареєстровані одиниці нерухомого майна та інфраструктури (виробничі, складські, адміністративні будівлі та споруди) загальною площею 16 329,20 м², а також 34 одиниці транспортних засобівта спеціальної техніки. Підприємство розташоване на трьох земельних ділянках площею 79,6 га. 

В користуванні ДП “Нігинський кар’єр” знаходиться земельна ділянка Нігинсько-Вербицького родовища вапняку, яке придатне в якості сировини для виробництва будівельного вапна, будівельного щебню, вапнякового борошна, а також в якості реагенту для цукрової галузі.

Протягом останніх років діяльність підприємства була збитковою. Переможець аукціону буде зобов’язаний погасити борги у розмірі майже 91млн грн, у тому числі і заборгованість по заробітній платі. Станом на 01.01.2024 року штатна чисельність персоналу на підприємстві — 67  осіб.

Локація – Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район, с-ще Сахкамінь, вул. Українська, 1А

Посилання на торги: http://surl.li/iylxm