A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин"

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин"

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" та з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення на веб-сайті Фонду державного майна України (www.spfu.gov.ua сторінка "Нормативна база" "Проекти нормативних актів") доопрацьованого проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин" (далі - проект Закону України) та відповідного аналізу впливу регуляторного акта.

Метою розробки зазначеного проекту Закону України є вдосконалення реалізації державою права державної власності в державному секторі економіки через систему організаційно-господарських заходів та повноважень щодо впорядкування процесів розпорядження землями, на яких розташовані державні, в тому числі казенні, підприємства, господарські товариства, у статутних фондах яких державі належать частки (акції, паї), об'єкти незавершеного будівництва та законсервовані об'єкти, та керованості цих процесів з боку держави як власника.

Запропонований проект Закону України має конкретизувати функції державних органів приватизації у процесі розпорядження зазначеними землями, визначити спосіб їх виконання і усунути суперечливості положень Земельного кодексу України та його Перехідних положень, які призводять до колізії норм законодавства під час їх застосування.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови просимо надсилати за адресою: 01133, м. Київ, вул. Кутузова 18/9, Фонд державного майна України, Управління з питань земельних відносин. Адреса електронної пошти: tzovtyak@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" зауваження і пропозиції щодо оприлюднення регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об'єднаннями, крім розробника, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики - Державному комітету з питань регуляторної політики та підприємництва на адресу: вул.Арсенальна,9/11. Адреса електронної пошти: mail@dkrp.gov.ua

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України прийматимуться Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення.

Доопрацьований проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин "

Пояснювальна записка до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин"

Аналіз регуляторного впливу проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань приватизації та земельних відносин"