A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 р. № 32"

Повідомлення про оприлюднення проекту постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 р. № 32"

Відповідно до статті 9 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" повідомляється про оприлюднення з 29 жовтня 2010 року на сайті Фонду державного майна України проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001 №32" (далі - Проект), з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних, юридичних осіб та їх об'єднань.

Зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001 р. №32 та Порядку затвердженому цією Постановою вносяться з метою врегулювання відносин, пов'язаних з поверненням у державну власність об'єктів приватизації разом із земельними ділянками на яких зазначені об'єкти розташовані у разі розірвання договору купівлі-продажу таких об'єктів. Чинна редакція Постанови та Порядку не враховують положення пункту 9 статті 27 Закону України "Про приватизацію державного майна", яким передбачено у разі розірвання в судовому порядку договору купівлі-продажу у зв'язку з невиконанням покупцем договірних зобов'язань повернення приватизованого об'єкта у державну власність, включаючи земельну ділянку.

Відповідно до Порядку повернення коштів, сплачених за об'єкти приватизації, у разі розірвання або визнання недійсними договорів купівлі-продажу, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 15.08.2000 №1701 (зареєстрованого у Мін'юсті 31.08.2000 за №567/4788), розрахунок з колишнім власником за повернений державі об'єкт відбувається за кошти, отримані від його повторного продажу. Однак відсутність фінансування на забезпечення належної охорони та утримання призводить до значного зниження або повної втрати реальної вартості таких об'єктів.

Чинний Порядок, затверджений Постановою, потребує приведення частини норм, які стосуються питання відшкодування збитків завданих державі за час перебування об'єктів приватизації у приватній власності, у відповідність з нормами діючих Цивільного та Господарського кодексів України, якими врегульовані питання стягнення збитків.

Зауваження та пропозиції до Проекту просимо надсилати на адресу: 01133, м. Київ, вул. Кутузова, 18/9, Фонд державного майна України, Департамент договірного менеджменту. Адреса електронної пошти (e-mail: audit@spfu.gov.ua ).

Зауваження та пропозиції до Проекту, приймаються Фондом державного майна України протягом одного місяця від дати його оприлюднення.


Проект постанови КМУ "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2001 р. № 32"

Пояснювальна записка до проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2001 №32"

Аналіз регуляторного впливу проекту постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2001 р. №32"