A A A K K K

Фонд держмайна оголосив перші приватизаційні аукціони жовтня

Фонд держмайна оголосив перші приватизаційні аукціони жовтня

У жовтні Фонд державного майна виставив на приватизацію 41 об'єкт, загальна стартова вартість лотів складає майже 290 мільйонів гривень, з яких 6 активів — єдині майнові комплекси. 

Кількість запланованих аукціонів по областях:

  • Львівська область — 7 об’єктів;

  • Дніпропетровська область — 6 об’єктів;

  • Житомирська область — 5 об’єктів 

  • Київська область — 4 об’єкти; 

  • Чернігівська, Волинська та Рівненська області — по 3 об’єкти;

  • Одеська область — 2 об’єкти;

  • Тернопільська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Хмельницька  області та місто Київ — по 1 об’єкту.

ТОП- 5  найцікавіших аукціонів жовтня:

“Волиньторф” — діюче підприємство, основним видом діяльності якого є видобуток торфу. Щодоби на підприємстві виготовляють майже 200 тонн торфобрикету. Навіть попри повномасштабну війну державне підприємство не припиняло свою роботу. До складу “Волиньторфу” входить відокремлений підрозділ “Маневицький торфозавод”. Загальна площа приміщень становить 16 016,2 м². Площа земельних ділянок: 192,3794 га.
Стартова ціна — 190, млн грн, аукціон запланований на 6 жовтня.
Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3LJ1Fry

Державний інститут по проектуванню підприємств гірничорудної промисловості “Кривбаспроект” — діюче підприємство, станом на 1 серпня 2023 року на підприємстві працює 206 осіб. До складу майна активу входять: виробничі корпуси, адмінбудівля, гаражі, склади, будинки для відпочинку, спортивний майданчик, волейбольна площадка та ін. Основна діяльність — сфера інжинірингу, геології та геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах. Підприємство займає приміщення загальною 14967,72 м², що розташовані на 2 земельних ділянках площею 2,7589 га.
Стартова ціна — 28,9 млн грн, аукціон запланований на 12 жовтня.
Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3rycTYU

Нігинський кар’єр — підприємство розташоване на Хмельниччині, основним видом діяльності якого є видобуток будівельного та декоративного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. До складу активу входять 38 об’єктів нерухомості загальною площею 15 491 м² та 34 одиниці транспортних засобів та спеціальної техніки. Підприємство розташоване на 3 земельних ділянках загальною площею 79,6 га. Станом на кінець кварталу 2023 року на підприємстві працює 71 співробітник.
Стартова ціна — 26 млн грн, аукціон запланований на 5 жовтня.
Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3PwwhgM

“Український дім фарфоро-фаянсової промисловості”, що на Київщині — підприємство не здійснює діяльності починаючи з 2011 року. До складу входить адміністративний корпус загальної площею понад 6 053,4 м². Площа земельних ділянок: 0,1032 га. До об’єкта під’єднані всі необхідні комунікації.
Стартова ціна — 21  млн грн, аукціон запланований на 4 жовтня.
Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3M7osO3 

Окреме майно Червонослобідського місця проведення діяльності та збереження спирту ДП “Укрспирт”. Підприємство засноване у 1881 році та модернізоване у 2019 році, займається виготовленням етилового ректифікованого спирту. Завод працює на тепловій енергії та забезпечене усім необхідним обладнання для повноцінного виготовлення готової продукції. Об’єкт розташований на трьома адресами: Київська обл., Бучанського р-н, с. Червона Слобода, вул. Лесі України, 89 та вул. Заводська, 3, а також Київської обл., Бучанського р-н, станція Буян. Загальна площа будівель становить 1698,7 м², площа земельної ділянки 0,1420 га.
Стартова ціна — 4,9 млн грн, аукціон запланований на 6 жовтня.
Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/45gk8Tl

Переважна більшість об'єктів, що виставляє на приватизацію ФДМУ, підійдуть як майданчики для старту малого та середнього бізнесу. Зокрема, цікавими можуть бути група інвентарних об’єктів загальною площею майже 1 500 м² у Дніпрі, будівля насіннєвої інспекції площею 53 м² на Закарпатті

Також у інвестиційному меню приватизації жовтня є інвентарні об’єкти (складські приміщення) на Волині площею понад 1200 м² та будівля-модуль у Києві площею 928 м².
 

Більше актуальних пропозицій щодо приватизації держмайна можна знайти на наши ресурсах в telegram — Приватизація в Україні або на на сайті privatization.gov.ua.