A A A K K K

Приватизація у 2024 році: команда ФДМУ вже оголосила 18 онлайн-аукціонів

У січні заплановане проведення 18 аукціонів з приватизації державного майна. Сумарна стартова вартість активів становить 242,5 млн гривень. 

«Приватизація на часі, оскільки кошти спрямовуються на підтримку Сил оборони України. Сьогодні державні підприємства не можуть генерувати збитки, всі «пасиви» мають стати «активами» та працювати на підтримку вітчизняної економіки. У 2024 плануємо оголосити близько тисячі нових приватизаційних аукціонів. Ми закликаємо інвесторів співпрацювати. У інвестменю Фонду є об’єкти у різних куточках країни та з різними технічними характеристиками», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль.

Серед наймасштабніших торгів січня:

1. ЄМК ДП «ТВК». Об’єкт розташований на відстані 7 км від Одеси, у смт Авангард, що фактично є приміською зоною Одеси та складається з 17 торговельно-складських приміщень в середньому по 2 тис. м² кожне.
Стартова ціна – 208,2 млн гривень, дата проведення торгів 18 січня.
Детальніше про актив — https://bit.ly/3N5RVYW

2. ЄМК ДП «Сільськогосподарське підприємство «Земельний фонд». Актив складається з 15 зареєстрованих одиниць нерухомого майна загальною площею 7285,1 м². Серед нерухомості: будівля готелю «Колос» у Києві та 14 одиниць будівель та споруд площею 5428,4 м² у Житомирі. Основний вид діяльності відповідно до Статуту: консультування з питань комерційної діяльності й керування.
Стартова ціна – 8, 5 млн гривень, дата проведення торгів 17 січня.
Детальніше про актив — https://bit.ly/3NIvfhH

3. ЄМК ДП «Дніпро». До складу майнового комплексу, що розташований у центрі столиці, входять нежитлові приміщення загальною площею 784,8 м² та 32 одиниці рухомого майна. Основний вид діяльності ДП: оптова торгівля іншими товарами господарського призначення (продаж книжкової продукції). ДП «Дніпро» є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення.
Стартова ціна – 7,3 млн гривень, дата проведення торгів 8 січня.
Детальніше про актив  — https://bit.ly/48r4O8a

Інші пропозиції приватизації можна знайти на нашому сайті privatization.gov.ua або підписавшись телеграм-канал — Приватизація в Україні.

Щоб взяти участь в онлайн-аукціоні, потрібно виконати кілька простих та швидких кроків: 

  1. знайти об’єкт на privatization.gov.ua

  2. зареєструватися на одному з майданчиків, який акредитований у торговельній системі Прозорро.Продажі;

  3. підготувати пакет необхідних документів;

  4. сплатити гарантійний та реєстраційний внески;

  5. подати свою цінову пропозицію.

Якщо серед актуальних пропозицій ви не знайшли омріяний об’єкт, то ініціювати приватизацію можна самостійно. Коротка інструкція, як це зробити, за посиланням  — https://bit.ly/3rTwnCg.