A A A K K K

Голова ФДМУ взяв участь у включенні національного телемарафону: «сьогодні ми маємо повністю вільний процес приватизації, усунули всі зайві бюрократичні перепони»

Голова Фонду держмайна став гостем прямого ефіру на «1+1», де розповів про державне майно, санкційні активи, які належали представникам держави агресора, та планові надходження до держбюджету. 

Зокрема поділився успішними кейсами зростання вартості активів - подекуди стартові ціни ростуть у 7, 10 чи 12 разів. Також покупець сплачує не лише вартість активу, а й погашає багатомільйонні заборгованості підприємства. 

«Всі кошти, які виручені від приватизації спрямовуються до державного бюджету. Тобто на підтримку Сил оборони України. А кошти, які залучені від продажу санкційних активів йдуть в фонд відновлення. Тому важливо наповнювати бюджет і шукати шляхи нарощення внутрішнього резерву. Цим і займається команда Фонду держмайна», — підкреслив Віталій Коваль.

У студії телеканалу очільник відомства наголосив на тому, що держава дає дорогу приватному бізнесу. 1 гривня виручена від приватизації несе за собою 4 гривні приватних інвестицій. Для бізнесу — це можливість розширитися. Також він додав, що держава залишає у власності лише ключові галузі, зокрема оборонну промисловість, стратегічні галузі, все інше рухається вперед. 

Також Голова Фонду розповів про планові надходження від приватизації у розмірі 4 млрд гривень. Окремо обговорили перелік активів, які входять до великої приватизації. Мова йшла про нові об’єкти, які включені до переліку: Ocean Plaza, Демурінський ГЗК, Готель «Україна». Активи, які були раніше у списку: Центренерго, Одеський припортовий завод, Об'єднана гірничо-хімічна компанія. 

«Санкційне підприємство може працювати та нарощувати потенціал економічно, а ми, як Фонд держмайна, маємо підготувати підприємство до приватизації й виставити на продаж, щоб приватний бізнес став новим власником», — зауважив Голова Фонду держмайна. 

Наприкінці ефіру Віталій Коваль підсумував, що проводити приватизацію у період воєнного стану важливо, оскільки це один із механізмів для залучення додаткових ресурсів на підтримку Сил оборони та стимулювання економічного зростання України.

Повний запис ефіру за посиланням - https://youtu.be/yQATq1l60t4