A A A K K K

Віталій Коваль зустрівся з Послом Нідерландів

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Єннесом де Молом. На зустрічі Голова ФДМУ презентував можливості спільних проєктів, включаючи нові ініціативи Фонду, такі як санкційне майно та Land Bank.

“Впевнений, що поглиблення співпраці з Нідерландами буде мати значний позитивний вплив на розвиток української економіки. Ми готові до активної співпраці в багатьох напрямках” - зазначив Віталій Коваль під час зустрічі.

Особливий акцент був зроблений на аграрному напрямку, оскільки Нідерланди є прикладом успішної реалізації аграрних проєктів та створення високої додаткової вартості. А це відкриває нові можливості для інвестицій в українську економіку та обміну досвідом з голландськими партнерами.

Зокрема, сторони обговорили відкриття ринку оренди земельних ділянок, що знаходяться в управлінні Фонду. Вже з кінця липня 2024 року українські та іноземні інвестори зможуть отримати доступ до цих земельних ресурсів на онлайн-аукціонах.

Таким інвестиціям потрібне страхування експортних ризиків. Для цього в Нідерландах існує кредитна лінія на суму 60 мільйонів євро. Це надає можливість голландському бізнесу брати участь в аукціонах та залучати страхування для своїх проєктів, щоб уникнути ризиків, пов’язаних з війною. 

Важливо, що українські компанії, які співпрацюють з партнерами з Нідерландів, також можуть користуватися цією програмою  страхування.