A A A K K K

Тарас Єлейко взяв участь у міжнародному вебінарі на тему приватизації та концесії в Україні

18 січня 2021 року за участі заступника голови Фонду держмайна Тараса Єлейка, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія і представників міжнародних консалтингових, фінансових та бізнес кіл відбувся вебінар на тему «Приватизація та концесія в Україні».

Під час презентації на тему інвестиційних можливостей в Україні Тарас Єлейко зазначив, що в 2020 році Фонд держмайна провів близько 1900 приватизаційних аукціонів та залучив до державного бюджету близько 3 млрд гривень, перевиконавши встановлений план в 6 разів.

«Що стосується планів на 2021 рік, вони є амбітними – план надходжень від приватизації становить 12 млрд грн, і є абсолютно реальним за умови розблокування великої приватизації», – сказав заступник голови Фонду держмайна.

Інвестиційне «меню» Фонду держмайна на 2021 рік включає 39 пакетів акцій державних акціонерних товариств, 230 майнових комплексів, а також окреме майно, об'єкти незавершеного будівництва та соціально-культурні об'єкти.

Під час прямого ефіру учасникам надали інформацію по низці активів, які готуються до приватизації вже найближчим часом, серед яких: АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія», АТ «Перший київський машинобудівний завод» (завод «Більшовик»), обленерго, спиртові активи, комбінати хлібопродуктів тощо.

«Україна має величезний інвестиційний потенціал, а приватизація є життєво важливою для залучення інвестицій, викорінення корупції та наповнення бюджету. Для цього є політична воля та підтримка з боку Кабінету міністрів і Президента», – резюмував Тарас Єлейко.