A A A K K K

Фонд держмайна та Держпродспоживслужба підписали Меморандум про співпрацю

26 квітня Голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко та Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька підписали Меморандум про співпрацю між відомствами.

Мета Меморандуму - консолідація зусиль для вдосконаленням функціонування системи державного управління у сфері приватизації та оренди державного майна, управління об’єктами державної власності.

«Глибока інвентарізація усього наявного майна та передача на приватизацію непрофільних активів допоможе мінімізувати корупційні ризикі та унеможливить незаконне виведення чи захоплення державного майна.», - заявив Дмитро Сенниченко.

Документ передбачає обмін досвідом, взаємні консультації, спільну розробку проектів нормативно-правових актів, промо-інформаційну підтримку з обох сторін тощо. 

Одне з першочергових завдань - інвентаризація майна, що є на балансі ДПСС, визначення непрофільних активів та передача їх на прозору приватизацію.

«Сьогодні зроблено дуже важливий крок – підписано Меморандум про співпрацю із Фондом державного майна.  Переконана, нам вдасться зрушити з місця величезну гору проблем у сфері управління майном, які накопичились в Держпродспоживслужбі і не вирішувалися десятиліттями!» - заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Взаємодія здійснюватиметься на демократичних принципах відкритості, рівноправності та доброчесності.