A A A K K K

23 липня відбудеться онлайн-аукціон з приватизації ПАТ «Херсонський завод «Судмаш»

23 липня 2021 року відбудеться онлайн-аукціон з приватизації державного пакету акцій розміром 100% статутного капіталу ПАТ «Херсонський завод «Судмаш».

Стартова ціна активу становить 67 235 000 грн, а прийом заявок на участь в аукціоні триватиме до 22 липня.

На сьогодні основна номенклатура продукції «Судмаш» складається з техніки для комунальних підприємств та пожежно-рятувальних частин. Значна частина приміщень заводу не використовується. Також підприємство має податкову заборгованість та борги перед контрагентами, Пенсійним фондом і працівниками.

Разом із тим, ПАТ «Херсонський завод «Судмаш» має потужний інвестиційний потенціал. У розпорядженні «Судмашу» – 11 об’єктів нерухомості загальною площею майже 33 тис. м² та земельна ділянка площею 6,5201 га.

Завод освоїв виробництво нових видів продукції, серед яких автопідйомники різної модифікації та призначення. В рамках збереження профільної діяльності підприємство також продовжує виготовлення зразків суднових пристроїв, кнехтів, суднових водогазонепроникних дверей тощо.

Умови приватизації передбачають збереження соціальних гарантій для працівників, погашення заборгованості, збереження в технічному архіві товариства науково-технічної документації тощо.

Вся інформація про об'єкт викладена в онлайн за посиланням: https://bit.ly/3tMLr4A


Довідково:

Завод «Судмаш» є одним з 17 об'єктів, передаданих концерном «Укроборонпром» Фонду державного майна для подальшої прозорої приватизації. Йдеться про активи, які не потрібні державі​ для виконання ​безпекових функцій, знаходяться в занедбаному стані та потребують інвестицій.