A A A K K K

Держактиви площею в двісті НСК «Олімпійський» сьогодні не використовується, або в тіньовій оренді, – Костянтин Кошеленко

Про необхідність пришвидшити темпи приватизації розповів заступник Голови Фонду державного майна України Костянтин Кошеленко у авторській колонці для видання Лівий берег «Ефективність на максимум: як Фонд держмайна планує пришвидшити приватизацію» (https://bit.ly/3yEsDaR).

За його словами, з цією метою Фонд держмайна ініціював проєкт під назвою «Велика інвентаризація країни», який має на меті виявлення та передачу на прозору приватизацію всіх непрофільних державних активів.

«Наразі регіональні відділення Фонду проводять постійний аудит використання об'єктів державної власності для виявлення непрофільних державних активів. Завдання досить масштабне, тож ми також заручилися підтримкою органів центральної та місцевої влади», – відзначив Костянтин Кошеленко.  

В описі, він зокрема відзначив, що за результатами глобального аудиту об’єктів державної власності, вже виявлено близько 28 мільйонів квадратних метрів приміщень державної власності не використовуються взагалі або здаються в тіньову оренду.

«Щоб зрозуміти масштаб проблеми, уявіть собі 200 НСК «Олімпійський», Шевченківський район міста Києва або, скажімо, Кам'янець-Подільський, що не просто пустує, але й генерує додаткові збитки», – наголосив Костянтин Кошеленко.

В своїй колонці заступник Голови Фонду також акцентує увагу на тому, що звичайні громадяни, підприємці чи навіть цілі підприємства, можуть самі ініціювати включення непрофільних об’єктів різних органів влади до приватизації.

«Якщо Ви бачите занедбану будівлю або неробочий цех, що може допомогти у розвитку вашого бізнесу – подавайте заяву про включення об’єкту державної власності до переліку, що підлягають приватизації та перемагайте на прозорих онлайн-аукціонах. Цей простий процес складається з 3 кроків, кожен з яких детально описаний на сайті privatization.gov.ua», – розповів Костянтин Кошеленко.