A A A K K K

Очільниця ФДМУ Ольга Батова представила інвестиційне меню Рівненщини для підприємців області

5 вересня в.о. Голови Фонду державного майна України Ольга Батова відвідала з робочим візитом Рівненську область, де зустрілася з головою Рівненської обласної військової адміністрації Віталієм Ковалем, головою Облради Андрієм Караушем,  депутатами та представниками місцевого бізнесу.

У ході зустрічі з підприємцями регіону очільниця Фонду держмайна анонсувала нові аукціони з приватизації та оренди державного майна, а також представила інвестиційне меню Фонду в Рівненській області. Уже найближчим часом Фонд держмайна планує передати на приватизацію такі об'єкти, розташовані у Рівненській області:

  • ЄМК ДП «Рівненський експертно-технічний центр Держпраці» у місті Рівне;

  • ЄМК ДП «Бурштин України»;

  • Майно, що не увійшло до статутного капіталу ПрАТ «Мирогощанський аграрій»: іподром, племконюшні, ангар, обладнання та коні у с. Мирогоща Перша Дубенського району;

  • Адміністративні приміщення площею 496,5 м² у м. Березне Березнівського району;

  • Будівля столової (комплекс), майно у кількості 44 одиниці в с. Мирогоща Друга Дубенського району.

«Попри воєнні дії, бізнес потребує інструментів для розвитку. Саме тому Фонд держмайна запровадив нові правила приватизації та пільгові умови оренди, що справді відкривають держсектор економіки для приватних інвестицій. 

Ми раді бачити значний інтерес підприємців Рівненщини до приватизації та оренди держмайна. Створення нових робочих місць на приватизованих об'єктах – важливий вклад у справу загального економічного відновлення держави, і ми готові йти назустріч потребам бізнесу», – зазначила в.о. Голови ФДМУ Ольга Батова.

У майбутньому на приватизацію будуть виставлені й інші непрофільні об'єкти державної власності, серед яких підприємства ДП «Укрспирт» та комбінати хлібопродуктів. Наявність цехів, великих складських приміщень та необхідної інфраструктури робить вказані об'єкти оптимальним вибором для релокованих підприємств.

Зазначимо, що Рівненська область входить до лідерів серед регіонів щодо прийому релокованих бізнесів. З початку широкомасштабного російського вторгнення близько 40 підприємств змогли повністю відновити роботу на об'єктах області.