A A A K K K

Фонд держмайна заробив 41 млн грн на приватизаційних аукціонах тижня

З 17 по 21 липня сума переможних ставок приватизаційних аукціонів Фонду держмайна сягнула 41 млн грн. У 11 аукціонах взяли участь 108 учасників, а завдяки конкуренції ціна активів зросла в 6,2 раза від стартової ціни.

Цього тижня у попиті здебільшого була приватизація нерухомості. Серед активів — адмінбудівлі у Київській та Чернігівській областях, нерухомість у Хмельницькій області, а також недобудова у Закарпатській області. Також нового власника отримала база відпочинку “Перлина” на Миколаївщині, яка останні роки не використовувалися за призначенням, але тепер має змогу отримати нове життя із залученням приватних інвестицій.

Торгами з найбільшою кількістю учасників та зростанням ціни лотів цього тижня стали аукціони за два гаражі у Хмельницькій області, за які змагалися 25 та 29 учасників. Переможна ставка склала за лоти склала по 2 млн грн за кожен, з 735 грн стартових цін за один обєкт нерухомості. Таким чином, завдяки конкуренції вартість активів зросла в середньому у понад 2,7 тис. раза.

З 24 по 28 липня Фонд держмайна планує провести 13 приватизаційних аукціонів. Інвесторам пропонуємо придбати пакет акцій розміром 50% + 1 акція АТ “Укрнафтопродукт”, підприємство з виробництва недистильованих напоїв із зброджуваних продуктів “Триліський спиртзавод”, офісні приміщення для конторських та адміністративних цілей у Гадячі, а також 100 % акцій підприємства з виробництва пластмас у первинних формах та іонообмінних смол - АТ «Смоли».

Ви можете зробити свій внесок у перемогу України, взявши участь в аукціонах ФДМУ, адже всі кошти від приватизації держмайна йдуть на підтримку Сил оборони.

Запрошуємо ознайомлюватися з новими пропозиціями на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі «Приватизація в Україні».