A A A K K K

Посилюємо взаємодію з ЛОВА та локальним бізнесом — Денис Шугалій відвідав Львівщину

Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій зустрівся з Головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким в межах робочого відрядження. Мета – налагодити співпрацю відомств задля пришвидшення процесів приватизації та оренди держмайна. 

Домовилися про імплементацію наступних кроків:

  • пошук додаткового фінансування з метою виготовлення технічних паспортів для  майнових комплексів;

  • сприяння пошуку професійних директорів держпідприємств, які готуватимуть об’єкти до приватизації;

  • спільну промоцію обʼєктів приватизації та оренди задля розширення кола потенційних інвесторів – зростання конкуренції має підвищити вартість активів на онлайн-аукціонах.

“Команда Фонду завжди готова надавати підтримку українським та закордонним інвесторам у межах своїх компетенцій, аби сприяти зміцненню економіки нашої країни.  Бізнес повинен мати змогу працювати і сплачувати податки, а Фонд державного майна – допомагати Силам оборони й економіці. Лише так ми пришвидшимо перемогу”, — наголосив Денис Шугалій.

Також Перший заступник Голови ФДМУ відвідав одне з підприємств, яке успішно функціонує на базі орендованого держмайна. ТзОВ “Грегорі” займається пошиттям постільної білизни для волонтерів, спальних мішків, халатів, піжам, а також розробляє лінійку військового одягу. Орендар ТОВ “Грегорі” та його засновники займаються й іншими видами діяльності, зокрема екологічним і енергоефективним каркасним будівництвом з очерету. Вже під час війни було створено додаткове підприємство ТОВ «РІІД», яке планує вийти на міжнародний ринок як компанія, що займається виготовленням унікальних українських екологічних продуктів. Також підприємство має на меті брати активну участь у відбудові житла для українців.

 


 

 

Як повідомила засновниця “Грегорі” Оксана Черепанич, сьогодні підприємство працює та інвестує у модернізацію, що суттєво покращило стан держмайна. Основною ціллю компанії на 2023 рік є підвищення заробітних плат. Наразі вже створено понад 60 нових робочих місць, у пріоритеті – працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Довідково. У травні 2019 року між Регіональним відділенням у Львівській, Закарпатській та Волинській областях та “Грегорі” укладено договір оренди приміщення площею 949,5 м², за період оренди до державного бюджету сплачено майже 1 млн гривень. Згодом підприємство орендувало додаткове приміщення площею 175,8 м². Сьогодні ТОВ планує орендувати нові об’єкти площею 2 000 м².