A A A K K K

Фонд державного майна зробить усе можливе, аби відстояти інтереси ОПЗ у судах

Фонд державного майна готує заяву про приєднання до апеляційної скарги  ПАТ «Одеський припортовий завод» на ухвалу Южного міського суду Одеської області від 06.03.2017 у справі № 519/15/17 про погашення заборгованості ПАТ ОПЗ на користь компанії Остхем Холдінг Лімітед.

Ухвалою від 06.03.2017 Южним міським судом Одеської області задоволено клопотання представника компанії Остхем Холдінг Лімітед (Ostchem Holding Limited) про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення за згодою №1 Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма від 25.07.2016 року у справі V2016/065 про стягнення з ПАТ «Одеський припортовий завод» на користь компанії Остхем Холдінг Лімітед 5,24 млрд. грн непогашеного основного боргу та 1,57 млрд. грн неоспорюваної нарахованої пені.  

Крім того, вказаною ухвалою суду першої інстанції постановлено видати виконавчий лист про стягнення зазначеної заборгованості з ПАТ «Одеський припортовий завод» на користь компанії Остхем Холдінг Лімітед.

Ні Одеський припортовий завод, ні Фонд державного майна України не погоджуються з такою ухвалою суду, і відстоюватимуть інтереси підприємства, яке належить державі, усіма законними методами, починаючи з апеляційної інстанції.

Також ФДМУ з метою захисту інтересів держави подано апеляційну скаргу на ухвалу Южного міського суду Одеської області від 27.02.2017 у справі № 519/15/17-ц, якою відмовлено Фонду у задоволенні заяви про залучення його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні ПАТ ОПЗ.

Фонд державного майна та Одеський припортовий завод наполягають, що в інтересах держави є скасування ухвали Южного міського суду Одеської області від 06.03.2017 року про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення про погашення ОПЗ заборгованості на користь Остхем Холдінг Лімітед та постановлення нової, якою у задоволенні клопотання буде відмовлено. Також на думку ФДМУ та ОПЗ, до розгляду Апеляційним судом округу Свеа в м. Стокгольм, Швеція заяви ПАТ «Одеський припортовий завод» від 09.01.2017 року про скасування заключного рішення Арбітражного інституту Торгової палати  м. Стокгольма від 11.10.2016 року у справі SCC Case V 2016/065, провадження справи про сплату боргу в українських судах має бути зупинене (розглядатися не може).

Нагадаємо, після кількамісячного простою, на початку березня ОПЗ відновив свою роботу, і до кінця квітня планує вийти на прибуткову діяльність. 

6 березня на Одеському припортовому заводі розпочалося виробництво товарного карбаміду і аміаку. Підприємство успішно завершило всі необхідні підготовчі цикли і перейшло до виробництва кінцевої продукції.

На сьогоднішній день на Одеському припортовому заводі працюють три з чотирьох основних цехів. Фонд зі свого боку продовжує переговори з потенційними бізнес-партнерами щодо стабільної роботи заводу.