A A A K K K

У Запоріжжі відбулась нарада щодо стану готовності захисних споруд

Від початку повномасштабного вторгнення повітряна тривога у Запорізькій області лунала понад 2,5 тисяч разів, а загальна її тривалість склала понад 90 діб. Враховуючи це, питання безпеки мешканців найголовніше.

У Запоріжжі відбулась нарада керівників правоохоронних органів, органів державної влади, місцевого самоврядування та контролю Запорізької області, де розглядали питання захисних споруд цивільного захисту – стану їхньої готовності та доступності для мешканців громад.

Присутні відзначили високий рівень відповідальності посадових осіб, необхідність дотримання балансу інтересів мешканців громад, підприємців та органів влади й місцевого самоврядування, а також потребу у правовому впливі на балансоутримувачів.

У ході наради Владислава Панасенко, очільниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області РВ ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, відзначила, що питання передачі позастутного державного майна, зокрема, і захисних споруд цивільного захисту, перебуває на контролі Фонду державного майна вже не перший рік.

«Представники Управління входять до складу регіональної робочої групи з питань ефективності використання державного майна в Запорізькій області, створеній у 2021 році, ми проводимо роботу з балансоутримувачами державного позастатутного майна, беремо участь у виїзних оглядах захисних споруд, співпрацюємо з громадами – зауважила пані Владислава – Маємо перші результати співпраці з обласною військовою адміністрацією та Запорізькою міською радою. Так, триває передача до комунальної власності шести захисних споруд, розташованих у м. Запоріжжя. Але ми наголошуємо на необхідності прискорення прийняття всіх інших захисних споруд, що перебувають в управлінні Фонду державного майна України. Передусім це потрібно для найбільш ефективного їхнього використання, яке зможуть забезпечити місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування».