A A A K K K

Інструменти державної підтримки малого та середнього бізнесу – що пропонує Фонд державного майна України підприємцям

Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях долучилось до обговорення теми «Інструменти державної підтримки малого та середнього бізнесу» під час онлайн-заходу, організованого Запорізькою торгово-промисловою палатою.

«Незважаючи на повномасштабне вторгнення, наша країна має жити, а економіка – працювати, – зазначила Владислава Панасенко, керівниця Управління. – І задача для нас як представників державних органів, сприяти тому, щоб бізнес продовжував працювати, сплачувати податки та наповнювати бюджет».

У ході зустрічі Владислава Панасенко розповіла про державну підтримку підприємництва за профілем роботи Фонду державного майна України – залучення інвестицій через приватизацію та оренду державного майна.

Зокрема, вона детально зупинилась на питаннях оренди державного майна, що може стати вигідним інструментом для старту власного бізнесу. Так, під час війни було спрощено більшість процедур оренди та запроваджено механізми, які дозволили скоротити стартові витрати. Мова йде про скорочені строки підготовки та проведення аукціонів, зменшений до однієї місячної орендної плати авансовий внесок, збільшені до 5 років строки оренди та запровадження підписання договорів електронним підписом.

Інформацію про всі пропозиції оренди, а також інструкції та новини можна знайти на сайті orenda.gov.ua

Довідково. Онлайн-захід відбувся у рамках спільного проєкту Запорізької і Волинської торгово-промислових палат «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів», що реалізується в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.