A A A K K K

Про історії успіху приватизованих об’єктів розповіли на Міжнародному форумі інтеграції та кооперації InCo Forum 2021, який відбувся у Запоріжжі

«Оцінити здобутки 30 років незалежності України неможливо без аналізу впливу приватизації на розвиток регіональної економіки» – зазначила Владислава Панасенко, начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, виступаючи перед учасниками панельної дискусії «Розбудова Запорізької області: ретроспектива 30 років незалежності та візія майбутнього» Міжнародного форуму інтеграції та кооперації InCo Forum 2021.

Владислава Панасенко презентувала реальні історії успіху приватизованих об’єктів, доводячи вкотре, що приватизація – це залучення інвестицій, поштовх до створення нових робочих місць, надходження додаткових податків та дієвий інструмент економічного зростання регіону. Зокрема, вона розповіла про приватизовані сільськогоподарські підприємства «Сонячне 2007» та «Племзавод «Степной», три житлові будинки у Мелітополі, курортний комплекс «GrandFamilyApartments» та проектний інститут «Гіпропром». Ці об’єкти були приватизовані у різні роки та різними способами.

«Сьогодні по всій Україні маємо приклади успішної приватизації на базі реалізованих регіональними відділеннями об’єктів. І завдяки залученим інвестиціям на теренах областей розвиваються сучасні комплекси і підприємства у сфері агропромислового виробництва, галузі промисловості, створюються соціальні об’єкти – підсумувала пані Владислава.

Організаторами V Міжнародного форуму інтеграції та кооперації «InCo Forum-2021» виступили Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька торгово-промислова палата. До діалогу були запрошені міжнародні експерти, представники бізнесу, науки, освіти, громад і дипломатичних установ. На «InCo Forum 2021» представлена потужна команда спікерів.