A A A K K K

У Запоріжжі відбувся семінар з представниками бізнесу та громад області на тему: "Визначення шкоди та обсягу збитків, завданих суб`єктам господарювання, внаслідок збройної агресії рф"

Фахове спілкування на надзвичайно актуальну тему для Запорізького регіону відбулось в Управлінні забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області. У заході брали участь підприємці та представники громад.

«Питання визначення збитків обговорюємо вже не вперше – на жаль, війна триває. Щодня відбуваються обстріли, які несуть за собою руйнування та пошкодження майна», – зазначила Владислава Панасенко, начальниця Управління, розпочинаючи семінар.

У ході заходу обговорили Методику визначення шкоди та обсягу збитків, завданим підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією рф, а також упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності. Дана Методика була затверджена спільним наказом Фонду державного майна України та Міністерства економіки України від 18.10.2022 № 3904/1223.

«Ми рекомендуємо, за можливості, вже зараз починати фіксувати факт знищення чи пошкодження майна, збирати пакет правовстановлюючих документів та звертатись до оцінювачів для визначення обсягу завданих збитків.
Фонд державного майна України є розпорядником Державного реєстру оцінювачів. На сайті Фонду – https://www.spfu.gov.ua – розміщений перелік сертифікованих суб’єктів оціночної діяльності, до яких можна звертатись для оцінки збитків» – акцентувала пані Владислава.

Спікерами семінару також виступили представники Запорізької торгово-промислової палати та представники компанії з проведення судових експертиз «БМВС-Експерт», які розповіли про процедури фіксації й оцінки пошкодженого майна та надали практичні рекомендації щодо документального оформлення підтвердження збитків.

Також у семінарі взяв участь Михайло Волков, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області, який закликав присутніх до плідної комунікації, у тому числі з питань порушення прав громадян, постраждалих внаслідок збройної агресії рф.