A A A K K K

У Запорізькій області передали до комунальної власності позастатутне державне майно

Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення ФДМУ по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях передало до комунальної власності Широківської об’єднаної територіальної громади позастатутне державне майно.

«Наразі у всіх регіонах активізувалась робота з передачі позастатутного майна до комунальної власності територіальних громад, яка фактично була заморожена протягом багатьох років. Питання передачі позастатутного державного майна важливе передусім тому, що ця передача в інтересах громади і кожного її мешканця. Адже це майно повинно мати ефективного власника, господаря для забезпечення ефективного утримання його в належному стані, – зазначила Владислава Панасенко, начальниця Управління на спільному брифінгу з керівництвом Широківської громади – Денисом Коротенком та Жанною Литвиненко, а також з представницею Запорізької обласної державної адміністрації Іриною Кармазіною.

Владислава Панасенко акцентувала увагу, що державні органи приватизації не мають повноважень проводити політику у сфері житлово-комунального господарства. Саме органи місцевого самоврядування наділені повноваженнями для створення і підтримки повноцінного життєвого середовища.

Сьогодні Широківська об’єднана територіальна громада вже прийняла ряд об’єктів до комунальної власності, таким чином показавши приклад справжнього господаря, який виявив готовність взяти відповідальність за майно, розташоване на її території.

«Закликаю своїх колег брати з нас приклад. Ми розуміємо, що прийняття у комунальну власність майна – це колосальне навантаження на громаду, це нелегка спільна робота і громади, і представників Фонду державного майна України в області, – зауважив Денис Коротенко, голова Широківської об’єднаної територіальної громади – Але хто як не ми, органи місцевого самоврядування, маємо бути господарем у громаді, зробити максимум для ефективного використання майна. У будь-якому разі це приведе до порядку на місцях. Це єдине правильне рішення».