A A A K K K

«Продовжуємо активну взаємодію з керівництвом Чернівецької ОВА та бізнесом», – заступник начальника Регіонального відділення-начальник управління Ірина Комаровська

25 липня провели спільну нараду під головуванням першої заступниці начальника ОВА Альони Атаманюк. Обговорили можливості приватизації та оренди державного майна. Також розглянули механізми розміщення тимчасово переміщених оcіб. Передувало заходу відповідне Доручення голови ОВА №45-З від 19.06.2023 року.

На нараду запросили керівників державних освітніх закладів області. Спікер заступник начальника Регіонального відділення-начальник управління Ірина Комаровська та начальник відділу орендних відносин та управління державним майном Наталія Купіна окреслили шляхи вирішення порушених питань.

І. Комаровська відзначила освітні заклади, які надали пропозиції щодо використання не задіяних у навчальній діяльності об’єктів нерухомості. Так, 2 об’єкти у Чернівцях для оренди запропонував «Чернівецький політехнічний фаховий коледж».  2 об’єкти у м. Кіцмань  надав «Кіцманський фаховий коледж». «Одеська юридична академія» надала для приватизації 1 об’єкт у Чернівцях.

Присутні отримали наочні матеріали та роз’ясненнями стосовно  обговорених питань.

Домовились про постійну спільну комунікацію щодо передачі вільних активів для подальшої приватизації, оренди та та розміщення тимчасово переміщених осіб.

«Спрямування вільних площ на приватизаційні й орендні аукціони для розміщення людей, що нині тимчасово проживають на Буковині, сприяє покращенню соціально-економічної ситуації в регіоні у цей складний для всієї держави час», – зазначила представниця ФДМУ.

Завдяки аукціонам держава отримує кошти у вигляді ринкової вартості активу, орендної плати та податкових надходжень, які спрямовуються на підтримку Сил Оборони.

Залучаємо інвестиції для перемоги разом!