A A A K K K

Ефективне використання держмайна на Харківщині

17 листопада 2021 року в Малій залі Будинку рад відбулася нарада під головуванням керівника Харківської обласної державної адміністрації Олександра Скакуна, в якій прийняли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, керівники департаментів ХОДА, керівництво Головного управління ДСНС України у Харківській області, керівництво Регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області та голови територіальних громад.

Були розглянути питання: про стан цивільного захисту в територіальних громадах Харківської області, про створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, ефективність використання державного майна в регіоні, зокрема щодо передачі об’єктів територіальним громадам тощо.

Начальник регіонального відділення Дмитро Безпалов доповів про підведення підсумків піврічної діяльності Робочої групи з питань ефективного використання державного майна в Харківській області, в тому числі, визначення територіальних громад з високими та низькими показниками результативності щодо прийняття державного майна до комунальної власності. Тільки Богодухівська та Куп’янська міські та Савинська сільська ради в повному обсязі (100%) прийняли до комунальної власності об’єкти які підлягали передачі. Новопокровська селищна рада прийняла 80% об‘єктів державного майна. Більшість рад не організувало на належному рівні роботу з цього питання. Керівник Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун наголосив на необхідності активізації роботи в цьому напрямі територіальними органами місцевого самоврядування.

Вирішення питання передачі житлового фонду та інфраструктури забезпечить захист інтересів мешканців територіальних громад. Крім того, Дмитро Безпалов звернув увагу на важливість спільної роботи з територіальними громадами щодо пошуку нових потенційних об’єктів приватизації та оренди державного майна.

Цікаві пропозиції оренди державного майна в Україні: https://orenda.gov.ua/

Цікаві пропозиції з приватизації державного майна в Україні: https://privatization.gov.ua/

Кожен українець інвестор!