A A A K K K

Цифрова трансформація Черкащини

03 листопада 2022 року у Черкасах відбувся Форум "Digital Regions Week: цифровізація Черкаського регіону".

Форум в рамках Digital Regions Week організовано проектним офісом Digital Cherkasy, спільно з Фондом Східна Європа/EGAP за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України.

У Форумі взяв участь начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях Вадим Курило.  

Вадим Курило зазначив, що в умовах війни держава відкриває максимум можливостей для роботи підприємців та відновлення економічної активності. Важливо, щоб всі процеси були максимально швидкими та зручними.

Фонд Держмайна повністю діджиталізував всі механізми приватизації та оренди. Відтепер орендувати чи придбати майно у держави – просто, швидко та зручно!

Всі етапи – від оголошення аукціону до підписання договорів, – відбуваються онлайн.

Замість паперових газет – повідомлення на сайтах privatization.gov.ua, orenda.gov.ua та prozorro.sale. Щодня їх бачать тисячі людей, які шукають ресурс для розвитку своєї справи.

Для зручності доступу потенційних інвесторів до інформації про об'єкти створено сторінки в соціальних мережах – Facebook, телеграм-канал, де висвітлюються актуальні новини оренди та приватизації по регіону.

На онлайн-порталі Дія.Бізнес актуальні аукціони з приватизації та оренди державного майна можна знайти у розділі «Сервіси та можливості» за напрямком «Нерухомість».

Для підприємців доступне «Інвестиційне меню» від Фонду державного майна України з найбільш привабливими активами для приватизації.

Всі аукціони відбуваються онлайн – в торговій системі ProZorro.Продажі. Це забезпечує конкурентність та прозорість процедур, рівні правила гри, довіру бізнесу до держави.

Загальна доступність онлайн-аукціонів є найкращим інструментом для залучення інвестицій у національну економіку!

Детальніше на сайті Черкаської обласної державної адміністрації: https://cutt.ly/gNLOaVb