A A A K K K

Представники ФДМУ взяли участь у 2-му Форумі ім. Острозьких. Білорусько-українська експертна платформа

В Українському католицькому університеті пройшов Білорусько-український  експертний форум імені князів Острозьких. 
Головна мета зустрічі – визначити, як протистояти викликам, що постали перед нашими народами через повномасштабну війну росії проти України.
 
Під час форуму обговорили російсько – українську війну і перспективи подальших українсько-білоруських відносин, форми співпраці між Україною та демократичними силами Білорусі, труднощі та виклики для білоруської громади в Україні.
 
"Українці мають довший досвід утвердження своєї національної суб’єктності та державного суверенітету, але впевнено заявляємо, що можна чинити спротив насиллю та перемагати тиранію.
❗️російські агресори повинні заплатити за шкоду, яку вони нанесли нашій державі. Тому всі кошти, отримані від приватизації санкційних активів, підуть на підтримку нашої економіки та відбудову України", - зазначив начальник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук.
 
Нагадаємо, офіс цифрової трансформації ФДМУ запустив сайт, який містить перелік всіх арештованих активів росіян і колаборантів, які передані в управління Фонду. 
В реєстрі вже розміщені 136 санкційних активів, серед них майно Михайла Шелкова, Володимира Євтушенка, Аркадія Ротенберга, Володимира Сальдо, Сергія Цекова, президента-втікача Віктора Януковича та ін. 
Надалі арештоване майно буде виставлено на приватизацію або оренду через систему Prozorro.Продажі, де кожен охочий у режимі реального часу зможе стежити за перебігом аукціону.
Вже найближчим часом очікуємо на передачу ще близько 500 об'єктів російських олігархів і українських колаборантів.