A A A K K K

"Бізнес потребує нових можливостей для роботи на новому місці, а ФДМУ має активи, які допоможуть як в релокації, так і у відкритті нового бізнесу", — підкреслив Микола Іщук

Сьогодні відбувся вебінар на тему: «Особливості приватизації та оренди державного майна. Роль громад», організований Всеукраїнською асоціацією громад за підтримки Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО). У вебінарі взяло участь близько 300 учасників.

 В ході заходу представники РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях розповіли про законодавчі ініціативи в процедурі оренди та приватизації державного майна, (в тому числі і в умовах воєнного стану). А саме, детально розкрили теми: як приватизувати чи взяти в оренду державне майно, як взяти участь в онлайн-аукціонах, як самостійно ініціювати оренду чи приватизацію тощо. Також представили об’єкти, які плануються найближчим часом на приватизацію.

Микола Іщук зазначив про те, що приватизація чи оренда – це не лише наповнення бюджету, а також залучення сталих інвестицій, модернізація активів, створення нових робочих місць та економічне зростання в регіонах. Беззаперечно, це все сприятиме розвитку, в якому однаково зацікавлений Фонд державного майна України і громади.

"Реакцією бізнесу на вторгнення стала масштабна внутрішня міграція. Від зони активних бойових дій чимало підприємців перемістилися до безпечніших регіонів, аби продовжити роботу. Бізнес потребує нових можливостей для роботи на новому місці, а ФДМУ має активи, які допоможуть як в релокації, так і у відкритті нового бізнесу", - наголосив керівник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук.

Детальніше про механізми приватизації та оренди розповіли Перший заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо та начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Закарпатській області Наталія Касторова.

Українці дедалі активніше інвестують у бізнес, який має на меті не тільки давати дивіденди, а й приносити користь місцевим громадам. Вони приносять з собою не лише нові інвестиції, будівництво проєктів, нові робочі місця і податки. Вони також інвестують у покращення умов життя громад, з якими працюють. Співпраця з громадами має досить великий потенціал, використання якого може бути корисним для забезпечення сталого розвитку територіальних громад, незалежно від того, громади є великими чи малими.