A A A K K K

«Інвестиції — ключова складова відбудови та відновлення української економіки», - Микола Іщук

Сьогодні, начальник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях взяв участь в освітньо-інформаційному заході присвяченому до Дня фермера. На заході були присутні підприємці та представники органів державної влади.

Під час виступу Микола Іщук розповів, про механізми приватизації та оренди держмайна, а також про нові можливості які вони надають для бізнесу. Сьогодні кожен   може вільно купити чи взяти в оренду для себе в держави цікаві й перспективні об'єкти.

Побудувати з нуля чи придбати готове приміщення? Це питання постає перед підприємцями, які відкривають власну справу. Побудувати з нуля  – це нове будівництво, наприклад, посеред поля. Другий варіант передбачає вже наявність будівель з підключеними комунікаціями.

В державній власності перебувають тисячі об’єктів, які давно не використовуються або неефективно працюють. Зараз їх продукція - це борги та видатки з бюджету на утримання. Та за наявних потреб бізнесу ці об’єкти являють собою ледь не невичерпний потенціал для розміщення виробництв, облаштування складів, створення логістичних хабів. Держава має що запропонувати бізнесу, а для бізнесу це  - нові можливості, навіть у найскладніші часи.

Якщо  шукаєте приміщення для бізнесу і побачили цікавий об‘єкт державної власності, який може бути корисним для бізнесу, тоді звертайтесь із заявою до Регіонального відділення ФДМУ фахівці працюватимуть над включенням такої будівлі чи приміщення  в аукціон.

Також, Микола Іщук звернув увагу на пільги та знижки для орендарів на час воєнного стану, зокрема:

  • Бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 м² ) протягом перших 6 місяців оренди.
  • За відсутності залишкової балансової вартості стартова орендна плата становить 1 грн за 1 м² площі.
  • Звільнено від орендної плати фізичних осіб та фізичних осіб - підприємців, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану.
  • Надано 50% знижки орендарям на період воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення чи скасування.