A A A K K K

Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій відвідав підприємство, яке успішно функціонує на базі держмайна

Ще один приклад ефективної оренди держмайна та, як українці продовжують працювати та підтримувати економіку навіть попри війну. 3 серпня Перший заступник голови Фонду державного майна України разом із начальником регіонального відділення по Львівській, Закарпатській та Волинській областях відвідали ТзОВ «Грегорі» у м.Львів.

У травні 2019 року між РВ ФДМУ по  Львівській, Закарпатській та Волинській областях  та ТзОВ «Грегорі» укладено договір оренди державного майна, площею 949,5 м². Орендарем за період оренди державного майна сплачено до державного бюджету орендну плату в сумі – 998, 3 тис.грн.

“Команда Фонду, у межах компетенцій, завжди готова надавати підтримку українським та закордонним інвесторам, аби сприяти розвитку економіки та сталому розвитку країни. На теперішній час, війна стала приводом для єдності і взаєморозуміння. Органи державної влади, державні інституції, бізнес об’єдналися заради єдиної мети – якнайшвидшої перемоги. Бізнес має змогу працювати, сплачувати податки, платити оренду до держбюджету, а Фонд державного майна, допомагати українській армії й економіці”, — зазначив Денис Шугалій.

Оксана Черепанич — засновниця швейного виробництва розповіла про те, як дізналася, що можна орендувати не тільки комерційні приміщення, але й державні та з якими викликами довелось зіткнутися  на початку повномасштабного вторгнення. 

ТОВ «ГРЕГОРІ» за час війни не зупиняли свою діяльність, а навпаки розширили. Частина виробництва була перекваліфікована на по пошиття військового і тактичного одягу. А інша частина продовжувала шити робочий одяг та готельно-ресторанний текстиль. Таким чином навіть в час війни і кризи було створено більше 60 додаткових робочих місць, максимально збережені існуючі робочі місця та розширено потужності виробництва. 

Важливо зазначити, що підприємством, проведено ремонтні роботи, які суттєво покращили державне майно. В результаті тепер є комунікації, відремонтовані приміщення та оснащене виробництво. У момент переселення в цю будівлю було загалом 14 працівників, а тепер більше 100. ТзОВ «Грегорі» другого дня війни облаштували бомбосховище, почали шити постіль для волонтерів, спальні мішки, халати, піжами та почали дуже активно розробляти лінійку військового одягу. Пріоритетом у наборі нових працівників є переселені особи, адже їм в першу чергу необхідна допомога.

Орендар ТОВ «ГРЕГОРІ» та його засновники крім швейного виробництва займаються і іншими видами діяльності, а саме екологічне і енергоефективне каркасне будівництво з очеретом.

Під час війни було створено додаткове підприємство ТОВ «РІІД», в плани якого входить заявити себе на міжнародному ринку, як унікальні українські продукти екологічного напрямку, а також максимально долучилися до відбудови житла в Україні. 

Тому, у звʼязку з розширенням потужності виробництва та асортименту виробів, підприємство має на меті збільшити робочі місця та орендувати додаткову виробничу площу більше 2000 м.кв. у м.Львові.