A A A K K K

Державне майно сьогодні – це внутрішній резерв для наповнення бюджету воюючої країни

26 січня Перша заступниця начальника РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо разом з представниками міської влади в рамках виїзної наради зустрілися з керівництвом підприємств щодо ефективного використання об'єктів державного та комунального майна.

Сьогодні час для нових, оптимізованих управлінських рішень. Важливо аби підприємства, які мають потенціал і можуть стати корисними для посилення економічної стійкості України збільшували свою дохідність. Адже будь-яке підприємство, яке знаходиться в управлінні Фонду, має бути прибутковим або знайти нового ефективного власника. Це наше основне завдання. Під час війни головне використовувати внутрішні резерви держави.

"Кожен мертвий державний актив повинен знайти нового ефективного власника чи користувача, який перезапустить його роботу. Фонд хоче позитивно впливати на життя кожного українця та оптимізувати державне майно, що нині є скоріше фінансовим тягарем, аніж тим, що працює для країни", – зазначила Оксана Іватьо.

Якщо серед запропонованих об’єктів ви не знайшли той, який міг би стати платформою для реалізації бізнес-проєкту, є можливість самостійно ініціювати оренду держмайна. Детальна інформація про механізм – https://bit.ly/3IcKEFk.

Також ви можете самостійно ініціювати приватизацію об’єкта. До прикладу, у 2023 році до Фонду надійшло 267 заяв на включення об’єктів до переліку тих, що підлягають приватизації. Як це зробити – інструкція за посиланням https://bit.ly/4aGlquE.