A A A K K K

Державні активи на Львівщині привертають інтерес іноземних інвесторів

Відбулася зустріч начальника РВ ФДМУ Миколи Іщука з представником іспанської компанії Хосе Карлосом за участі генерального директора компанії "АйЕмПартнерс"  та голови Регіональної ради підприємців у Львівській області.

Під час активного діалогу, Микола Іщук, розповів іноземному партнерові про можливості, які пропонує ФДМУ у сфері приватизації та оренди держмайна. 
 
"Є неабиякий інтерес інвесторів сьогодні до Фонду держмайна, у зв’язку з тим, що портфель інвестицій не такий широкий.  І це хороший тренд, який набуває динаміки і ми бачимо реально жвавий інтерес бізнесу навіть попри широкомасштабне вторгнення", – зазначив Микола Іщук.
 
 Також розповіли про механізми приватизації та оренди нерухомості, пояснили законодавчі обмеження щодо використання об’єктів, часові рамки проходження необхідних процедур. Окремо акцентували на покроковості, простоті та прозорості проведення онлайн-торгів.
 
З огляду на те, що для іноземних інвесторів можуть бути потенційно цікавими обʼєкти, що знаходяться в компетенції ФДМУ,  співпраця є важливою передумовою залучення інвестицій в Україну. Brownfield-активи, тобто вже існуючі виробничі потужності або об’єкти нерухомості, які покинуті або економічно не завантажені, вигідні бізнесу через наявні там комунікації.