A A A K K K

"Інвестиції ключова складова відбудови української економіки" - Микола Іщук

Представники Регіонального відділення Фонду державного майна України взяли участь у заході щодо перспектив розвитку української економіки та залучення інвестицій в умовах війни!

11 травня представники РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях спільно з Львівською обласною військовою адміністрацією взяли участь у заході, організованому Асоціацією місцевих Рад "Ради Львівщини".

 «Залучення інвестицій у державне майно як шляхом приватизації об'єктів, так і шляхом оренди за прозорими та зрозумілими правилами – це наше головне завдання на сьогодні. Переконаний, якщо на певній території є унікальний ресурс, то ми повинні шукати людей, які вміють бізнесувати, масштабувати, розвиватися і отримувати прибуток, у тому числі на приватному чи державному майні. Важливо, що в щоденній співпраці з Львівською обласною радою, Львівською ОВА – ми радимося як залучити ефективного управлінця на базу державного майна. Бажаю громадам стати ефективними управлінцями і державного, і комунального майна – зазначив начальник РВ ФДМУ Микола Іщук.



 

У межах семінару Перший заступник начальника РВ ФДМУ Оксана Іватьо проінформувала учасників заходу про переваги прозорої процедури приватизації та передачі в оренду державного майна. Також, вона презентувала об’єкти, які готуються до приватизації та оренди уже найближчим часом. Зокрема, акцентувала увагу на ключових змінах, які передбачені положеннями Постанови КМУ від 27.05.2022 № 634.

Корисним для учасників стала інформація щодо ініціювання оренди об'єктів державного майна.

Оксана Іватьо, нагадала присутнім про ресурси ФДМУ - orenda.gov.ua; privatization.gov.ua, на яких можна ознайомитись з повною, актуальною інформацією про об’єкти оренди та приватизації.

Окрім цього, керівництвом Регіонального відділення Фонду державного майна України надано відповіді на поставлені учасниками зустрічі питання щодо особливостей приватизації та укладання договорів оренди державного майна.