A A A K K K

Микола Іщук взяв участь у заході Міжміської робочої групи за підтримки USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та "Електронна республіка"

Сьогодні начальник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук взяв участь у заході платформи Міжміської робочої групи за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та "Електронна республіка".

Тема зустрічі: «Методика фіксації збитків бізнесу: процес, законодавчі рамки, практичні кейси».

Обговорили ключові питання, що стосуються сфери оцінки, зокрема механізми оцінки завданих збитків від агресії рф. Презентували напрацювання методики оцінки збитків, яка допомагає оцінити втрати українського бізнесу в результаті повномасштабного вторгнення.

"Україна впевнено рухається до впровадження системи міжнародних стандартів оцінки майна. Це стане черговим важливим кроком на шляху до гармонізації українського законодавства з провідними світовими практиками у сфері оцінки. В першу чергу, ринок очікує на ухвалення змін до ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" (законопроєкт 7386)" - зазначив Микола Іщук.

До слова, у Фонді державного майна України вже відбулось перше робоче засідання Експертної ради з питань оціночної діяльності, створеної за ініціативи ФДМУ. Члени Експертної ради визначили пріоритетні завдання, на вирішенні яких мають зосередити свою роботу найближчим часом. Зокрема, це: адвокація законопроекту № 7386 "Про внесення змін до ЗУ "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні"; удосконалення Методики оцінки збитків та внесення відповідних змін до неї; розвиток навчальних програм для оцінювачів; посилення контролю за роботою учасників ринку з єдиною базою звітів; запобігання зловживанням у сфері оцінки та активна антикорупційна діяльність.