A A A K K K

На Львівщині підписали меморандум про співпрацю з Департаментом агропромислового розвитку ЛОДА

Сьогодні начальник Регіонального відділення Фонду держмайна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук та директорка Департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман підписали меморандум про співпрацю.

У рамках меморандуму співпраця передбачає об’єднання зусиль, спрямованих на зростання економічного та інноваційного потенціалу Львівської області, залучення інвестицій в агросектор України. Сторони будуть обмінюватися інформацією, досвідом про можливості та інтереси в розвитку агропромислового комплексу області.

До слова, Фонд держмайна активно працював над створенням нових інноваційних продуктів. Один з них – Земельний банк. Відтепер уперше в історії незалежної України держпідприємства через механізм корпоратизації будуть здавати землі в оренду на прозорих онлайн-аукціонах Прозорро.Продажі. Це стане додатковим джерелом наповнення держбюджету.

Завдяки цьому підприємці зможуть отримати в оренду на середньостроковий період сформовані цілісні земельні масиви. Це дасть потужний імпульс для відродження українського фермерства та залучення інвестицій в аграрну сферу. Зі свого боку держава отримає справедливу орендну плату за землю, а значить — вищий дохід для держбюджету.

“Аграрна сфера є однією із ключових для України і залишатиметься такою надалі. Тому важливо працювати спільно разом для того, щоб розвивати нашу країну”,- резюмували зустріч Сторони.