A A A K K K

На Львівщині відбулися урочистості з нагоди відзначення професійного свята – Дня працівників сільського господарства

16 листопада начальник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук взяв участь у заході, присвяченому професійному святу Дня працівників сільського господарства.

На зустрічі були присутні представники влади та бізнесу. Сільськогосподарська галузь для української держави завжди була однією їх пріоритетних сфер розвитку як зовнішньої, так і внутрішньої економіки країни. Сьогодні аграрна галузь – один із наріжних каменів фундаменту української економіки.

«Уже в перші місяці 2024 року стартують аукціони оренди державних сільськогосподарських ділянок від Земельного банку. Земельний банк створюється Фондом держмайна для того, щоб залучати інвестиції у державні землі, призначені для обробітку, та прозоро передавати їх в оренду. В аукціонах оренди державних сільськогосподарських земель, організатором яких буде ФДМУ, зможуть взяти участь абсолютно всі охочі: фізичні та юридичні особи, як підприємці так і компанії. Головне – пройти формальності: зареєструватися, підготувати всі документи тощо», – зазначив Микола Іщук.

Державних сільськогосподарських земель наразі налічується орієнтовно 700 тис. га. Земельний банк консолідує їх під своїм управління, проводить їх інвентаризацію, аби уже невдовзі розпочалися аукціони оренди цих ділянок. Усі охочі позмагатися за державні сільськогосподарські ділянки повинні зареєструватися на акредитованому електронному майданчику. В розділі «Земельні ділянки» можна буде знайти цікаві для потенційного орендаря торги та подати заявку на участь в них.

Далі необхідно сплатити реєстраційний та гарантійний внески. Останній складає 30% від стартової ціни оренди ділянки і в разі програшу повертається учаснику. Реєстраційний внесок, що дорівнює 10% мінімальної заробітної плати, визначеної в чинному держбюджеті, є оплатою за участь в аукціоні та не повертається. Після реєстрації потрібно вказати цінову пропозицію, яка вважатиметься стартовою на момент запуску торгів.