A A A K K K

Начальник РВ ФДМУ Микола Іщук взяв учать у міжнародній конференції "Нові виклики та можливості для співпраці в аграрній галузі у час війни

15 вересня начальник РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук взяв участь у міжнародній конференції «Нові виклики та можливості для співпраці в аграрній галузі у час війни. 25 років разом з Львівською Аграрною палатою».

На заході також були присутні Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, міжнародні представники аграрного сектора з Польщі, Італії, Франції та Чехії, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники бізнесу.

На конференції обговорили актуальні питання інституційних змін у сільському господарстві України під час війни, пошуку нових шляхів і можливостей міжнародного співробітництва в аграрній галузі: досвіду  громадських інституцій у досягненні позитивних результатів реформування  аграрного сектору та їх впливу на формування аграрної політики в Україні.

«Фонд держмайна активно працював над створенням нових інноваційних продуктів. Один з них – Земельний банк. Відтепер уперше в історії незалежної України держпідприємства через механізм корпоратизації будуть здавати землі в оренду на прозорих онлайн-аукціонах Прозорро.Продажі. Це стане додатковим джерелом наповнення держбюджету. Завдяки цьому підприємці зможуть отримати в оренду на середньостроковий період сформовані цілісні земельні масиви. Це дасть потужний імпульс для відродження українського фермерства та залучення інвестицій в аграрну сферу. Зі свого боку держава отримає справедливу орендну плату за землю, а значить – вищий дохід для держбюджету», – зазначив Микола Іщук.

До слова, нагадаємо, що цього року РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях та Львівська Аграрна палата уклали Меморандум про співпрацю, з метою залучення інвестицій в економіку України. Співпраця дозволить розширити інформаційне поле та показати можливість ведення прозорого інвестиційного бізнесу в регіоні та довіру до державних владних структур.