A A A K K K

Посилюємо співпрацю РВ ФДМУ з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців

Сьогодні начальник РВ ФМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Микола Іщук зустрівся з представниками Львівського польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців .

Мета зустрічі – налагодження співпраці, задля підтримки суб’єктів господарювання, які перемістили свої виробничі потужності та активи у західні області та зацікавлені в оренді чи приватизації державного майна.

Обговорили можливості для співпраці у площині об’єктів державного майна.

Об’єкти, які виставляються на приватизацію – є різні, і серед них закинута адміністративна нерухомість. Проте, внутрішньо переміщенні особи можуть придбати такий об’єкт на аукціоні за помірні ціни, що дозволить відновити ці будівлі та використовувати такий об’єкт для проживання. Під час війни держава, як орендодавець, стала для бізнесу надійним партнером. Плюсами співпраці з державою є стабільний розмір орендної плати, строки договорів зараз можуть бути від 5 років і більше, є низка пільг для орендарів на час дії воєнного стану.

«В першу чергу рекомендуємо українцям, які отримали статус ВПО, детальніше розібратися в усіх перевагах співпраці з державою», – зазначив Микола Іщук. Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Фонд державного майна України допомагає в розміщенні внутрішньо переміщених осіб та їх сімей, всі залучені гроші Фонду держмайна з приватизації йдуть на підтримку Сил оборони України.

Інформацію про всі пропозиції оренди та приватизації можна оглянути на телеграм каналі https://t.me/lviv_spfu.