A A A K K K

Представники РФ ФДМУ взяли учать у Форумі регіонального розвитку

14 грудня керівниця структурного підрозділу РВ ФДМУ Ганна Гнатів взяла участь у Форумі регіонального розвитку.

Форум став майданчиком для відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами, залученими до розробки та реалізації державної регіональної політики.

У події взяли участь представники Європейської Комісії, ООН, USAID, Офісу «Горизонт Європа», народні депутати, підприємці, делегації від громад та представники бізнесу.

Обговорили залучення інвесторів і партнерів. Фонд готовий до співпраці з іноземними інвесторами, адже успішні кейси приватизації привернуть увагу до економіки України. Наша основна мета – зробити процес приватизації швидким та невідворотнім. Усе, що не входить у стратегічні інтереси держави, буде представлено на ринку.

Фонд відкритий для рішучих інвесторів. Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну. Адже є висока виробнича маржинальність, яка перевищує показники інших європейських країн. А це передбачає очікуване зростання цін на активи після успішної реалізації процесу приватизації, відповідно нові кошти в державний бюджет. Сьогодні кожна гривня працює на Перемогу.

Також, у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності. Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес ренти має бути прозорим. Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави.

Всі в державі сьогодні працюють на Перемогу. Тому залучення коштів до бюджету через прозорі аукціони є нашою спільною метою.