A A A K K K

Український бізнес працює попри війну: як оренда держмайна допомагає розвивати швейний бізнес та допомагає ЗСУ

Українці продовжують працювати та підтримувати економіку навіть попри війну. Про історію успіху ТзОВ «Грегорі», яке започаткувано швейневиробницво.

В.о. начальника Регіонального віділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо поспілкувалася з Оксаною Черепанич – засновницею ТзОВ «Грегорі».

Оксана Черепанич розповіла про те, що основою роботи було створення індивідуальних дизайнів для кожного клієнта і вишивка логотипів на одязі. Підприємство почало поступово розвиватися і орендоване приміщення,в якому працювали, стало дуже тісним – на початкуце 200 м²,  включаючи виробництво, склад і офіс. Крім приміщення все обладнання було також орендованим і старим, яке не могло дати потрібної якості і асортименту продукції. Тому пані Оксана почала активно шукати, де можна було б орендувати іншу площу.

«Я на цей час часто відвідувала різні бізнес середовища і дізналася, що можна орендувати не тільки комерційні приміщення, але й державні» – каже Оксана Черепанич.

«У травні 2019 року між РВ ФДМУ по  Львівській, Закарпатській та Волинській областях  та ТзОВ «Грегорі» укладенодоговір орендидержавного майна, площею 949,5 м². Орендарем за період оренди державного майна сплачено до державного бюджету оренднуплату в сумі – 998, 3 тисгрн», – коментує Оксана Іватьо.

Крім цього,ТзОВ «Грегорі»звернулось до регіонального відділення, з метою розширення підприємства щодо оренди державного майна, площею 175,8 кв.м.           

Важливо зазначити, що підприємством, на суму більше 3 млн грн, проведено ремонтні роботи, які суттєво покращили державне майно.

В результаті тепер є комунікації, відремонтовані приміщення та оснащене виробництво. У момент переселення в цю будівлю було загалом 14 працівників, а тепер більше 100. ТзОВ «Грегорі» другого дня війни облаштували бомбосховище, почали шити постіль для волонтерів, спальні мішки, халати, піжами та почали дуже активно розробляти лінійку військового одягу. Пріоритетом у наборі нових працівників є переселені особи, адже їм в першу чергу необхідна допомога.

«На теперішній час, війна стала приводом для єдності і взаєморозуміння. Органи державної влади, державні інституції, бізнес об’єдналися заради єдиної мети – якнайшвидшої перемоги. Бізнес має змогу працювати, сплачувати податки, платити оренду до держбюджету, а Фонд державного майна, допомагати українській армії і економіці. Важливо, що  на час воєнного стану оренда відбувається  за спрощеною процедурою, а орендарі отримують пільги та знижки», – зазначає Оксана Іватьо.