A A A K K K

Владислав Калинець: Фонд державного майна забезпечує прозору і якісну приватизацію

Про це начальник Регіонального відділення Фонду держмайна по Львівській, Закарпатській і Волинській областях Владислав Калинець розповів в ефірі ZAXID.NET LIVE, у контексті впровадження стратегії Фонду держмайна, яка полягає в залученні інвестицій в економіку регіонів через приватизацію.

Зокрема, він акцентував увагу на приватизації майна недіючих пенітенціарних установ в рамках спільного проекту Фонду держмайна та Міністерства Юстиції під назвою «Велика приватизація в’язниць».

«Об'єкти пенітенціарних установ мають високий інвестиційний потенціал завдяки великим площам будівель та споруд, значним розмірам земельних ділянок, місцю розташування, а це зазвичай прицентральні райони населених пунктів та підведеним комунікаціям», – пояснив Владислав Калинець.

В ході діалогу, також було приділено увагу темі демонополізації та створення нового ринку виробництва спирту завдяки приватизації.

«Вже приватизовано 25 спиртових активів – це місця провадження діяльності. Держава отримала від даних продажів 1,75 млрд грн. Але у цьому випадку цікавий ще другий аспект – це хто їх отримує. Мене особисто тішить – ми по Львівській області приватизували вже 6 таких підприємств, – зазначив Владислав Калинець, та додав, що Фонд державного майна забезпечує прозору і справедливу приватизацію».