A A A K K K

Проект наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності»

Повідомлення про оприлюднення
проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності»

Відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політки у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України повідомляється про оприлюднення на сайті Фонду державного майна України проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності»з метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, та їх об’єднань.

Проект наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності» буде сприяти   вдосконаленню  процедури конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності комісіями, утвореними органами приватизації, у разі якщо органи приватизації є замовниками послуг з  незалежної оцінки майна або робіт з експертної грошової оцінки земельних ділянок  відповідно до законодавства, а вартість надання послуг з оцінки майна менша встановленої в абзаці другому частини першої статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі».

Метою підготовки проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності» є покращення процедури конкурсного відбору органами приватизації суб’єктів оціночної діяльності шляхом:

розширення інформації про суб’єкта оціночної діяльності, яка зазначається в інформаційній довідці та надається членам конкурсної комісії;

уточнення переліку підстав, за яких суб’єкт оціночної діяльності не допускається до участі в конкурсі;

залучення до виконання робіт з оцінки майна (експертної грошової оцінки земельних ділянок) хоча б одного оцінювача, який перебуває у штатному складі суб’єкта оціночної діяльності;

конкретизації чинників, які впливають на формування очікуваної найбільшої ціни надання послуг з оцінки об’єкта оцінки.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта просимо надсилати на адресу: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльність. Адреса для електронної пошти:  ari@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження та пропозиції до оприлюдненого регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проекту, Державній  регуляторній  службі  України на адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011. Адреса електронної пошти:mail@fkrp.gov.ua.

 

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України  «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань прийматимуться Фондом державного майна України  протягом місяця від дати його оприлюднення.

 

Директор Департаменту оцінки майна,
майнових прав та професійної
оціночної діяльності                                                                     Світлана БУЛГАКОВА

 

Проект наказу

Зміни до Положення

Додаток 2

Додаток 6

Додаток 7

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Звіт про проведення електронних консультацій