A A A K K K

Проєкт наказу Фонду державного майна України «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Повідомлення про оприлюднення до проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Відповідно до вимог  статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України повідомляється про оприлюднення на офіційному сайті Фонду державного майна України проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесеннязмін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України», з метою отримання зауважень і пропозицій від юридичних, фізичних осіб та їх об’єднань.

Згідно з проєктом наказу зміни вносяться до таких нормативно-правових актів:

  • наказу Фонду державного майна України від 14 березня 2002 року № 479 «Про затвердження Положення про видачу сертифікатів суб’єктів оціночної діяльності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 березня 2002 року за № 312/6600;
  • наказу Фонду державного майна України від 13 листопада 2002 року № 1997 «Про затвердження Положення про порядок роботи Екзаменаційної комісії», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 листопада 2002 року за № 925/7213;
  • наказу Фонду державного майна України від 31 жовтня 2011 року № 1585/1 «Про затвердження Положення про порядок рецензування звітів про оцінку майна та майнових прав рецензентами, що працюють у штаті Фонду державного майна України, його регіональних відділень та представництв», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 25 листопада 2011 року за № 1351/20089.

Метою підготовки проекту наказу Фонду державного майна України  «Про внесеннязмін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України», є впровадження та застосування в сфері оцінки процедур із використанням електронних технологій.

Зміни до нормативно-правових актів забезпечать постійну можливість виконання Фондом державного майна України функцій державного регулювання оціночної діяльності, зокрема щодо видачі документа дозвільного характеру – сертифіката суб’єкта оціночної діяльності в електронному вигляді, а також організації проведення засідань Екзаменаційної комісії у режимі відеоконференцзв’язку.

Також зазначеними змінами вдосконалюється порядок оформлення копій звітів про оцінку майна, для забезпечення їх рецензування рецензентами, які працюють в штатному складі Фонду державного майна України та його регіональних відділень.

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта просимо надсилати на адресу: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності. Адреса електронної пошти:  kyzmenko@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо оприлюдненого проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проекту, Державній регуляторній службі України на адресу:
вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011. Адреса електронної пошти: mail@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України «Про внесеннязмін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються Фондом державного майна України протягом місяця від дати його оприлюднення.

 

 

Директор Департаменту оцінки майна,
майнових прав та професійної
оціночної діяльності                                                                                                      Світлана БУЛГАКОВА


Проєкт наказу Фонду державного майна України «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Фонду державного майна України»

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка 

Аналіз регуляторного впливу

Звіт