A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення до проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності»

Повідомлення про оприлюднення 
 до проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності»

Відповідно до вимог  статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України повідомляється про оприлюднення на офіційному сайті Фонду державного майна України проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності», з метою отримання зауважень і пропозицій від юридичних, фізичних осіб та їх об’єднань.

Процедура конкурсного відбору встановлена Положенням про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності, затвердженим наказом Фонду від 31.12.2015 № 2075, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.01.2016 за  № 60/28190 (в редакції наказу Фонду державного майна України від 16.01.2018 № 47) (далі – Положення).

Метою підготовки проекту наказу Фонду державного майна України  «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності», є приведення нормативно-правового акту до вимог чинного законодавства України та вдосконаленняпорядку залучення органами приватизації суб’єктів оціночної діяльності –суб’єктів господарювання на конкурентних засадах.

Прийняття нормативно-правового акту забезпечить приведення Положення у відповідність до вимог діючого законодавства, зокрема, Закону України  «Про оцінку майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності  Україні», Закону України «Про публічні закупівлі», Закону України «Про санкції» та Національного стандарту № 1 «Загальні засади оцінки майна і майнових прав», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 № 1440.

Приведення нормативно-правового акта у відповідність до чинного законодавства забезпечить, зокрема, можливість реалізації санкційної політики держави під час конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності шляхом недопущення до конкурсу  суб’єкта господарювання до якого було застосовано санкцію у вигляді заборони на здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг.

Також у разі прийняття відповідних змін претендент на участь у конкурсному відборі суб’єкта оціночної діяльності зможе підтвердити відповідний практичний досвід з оцінки майна, у разі складання ним звіту про оцінку лише в електронній формі.

 Виключення з Положення норм щодо публікації інформації про оголошення та результат конкурсу в газеті «Відомості приватизації» дасть змогу економії бюджетних коштів на друк та доставку газети, що є особливо актуальним під час воєнного стану в Україні, введеного в дію Указом Президента від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (із змінами).

Зауваження та пропозиції до проекту регуляторного акта просимо надсилати на адресу: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності. Адреса електронної пошти:  kyzmenko@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо оприлюдненого проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проекту, Державній регуляторній службі України на адресу: вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011. Адреса електронної пошти: mail@dkrp.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Змін до Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються Фондом державного майна України протягом місяця від дати його оприлюднення.

 

 

Заступник директора Департаменту
оцінки майна, майнових прав та
професійної оціночної діяльності                                                                     Катерина МАЛИШЕВА

 

Проєкт наказу

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу