A A A K K K

ФДМУ оголосив аукціон з приватизації обʼєкта в промисловому районі порту «Південний»

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях оголосило онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Південний державний науково-виробничий центр «Прогрес», що знаходиться у промисловому районі порту «Південний», а саме за адресою: Одеська обл., м. Южне (Нові Біляри), вул. Індустріальна, 8 (на мапі: https://goo.gl/maps/oAS3do2cUXZ9Hjm2A). 

До складу об’єкта входять: будівлі та споруди загальною площею 5 820,5 кв.м, а також інженерна інфраструктура (насосна станція, зв'язок електропостачання) та 6 автомобілів. Земельна ділянка (площею 1,799 га) не входить до обʼєкту приватизації, однак покупець матиме право оренди чи купівлі у територіальної громади.

«Про минуле об’єкта навіть говорити страшно: тут і радіотехніку розбирали, і утилізували електрообладнання. Та в реальності зараз підприємство не працює, мав змогу це побачити на власні очі. Майбутній інвестор матиме багато роботи, але вірю, що знайде застосування обʼєкту у такому логістичному місці, – сказав Олександр Славський, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях. 

Аукціон відбудеться на майданчику Прозоро.Продажі 31 січня 2023 року.

Стартова ціна – 9 969 996 гривень (на остаточну ціну продажу буде нараховано ПДВ).

Деталі про обʼєкт https://bit.ly/3VXrXsp

Довідково про процес приватизації:

До об’єкту приватизації не входить земельна ділянка. Новий власник матиме право оренди та купівлі землі у територіальної громади.

Стартова ціна формується на рівні балансової вартості нерухомого майна. Під час торгів конкурентна боротьба формує ринкову ціну, адже переможцем визначається учасник, який зробив найвищу ставку під час аукціону.

Інвестором може бути фізична або юридична особа, як резиденти, так і нерезиденти, крім осіб, пов'язаних з державою-агресором та стосовно яких застосовано санкції.

Історія підприємства

Південний державний науково-виробничий центр «Прогрес» — заснований у 1995 році для збору і переробки брухту та відходів, які містять дорогоцінні метали.

Виробнича потужність складала 75 тонн радіоелектронного брухту на місяць. Мав акредитовану випробувальну лабораторію, у центрі була відпрацьована технологія, яка забезпечувала глибоку переробку сировини з одержанням багатих сплавів золота, срібла, платини, паладію. Підприємство фактично припинило свою роботу у 2018 році.