A A A K K K

Найбільші заходи у 2021 році про державне майно в Одеській області

Ефективне маркетування нових процедур приватизації та оренди державного майна, а також маркетування актуальних аукціонів серед бізнес-асоціацій – це шлях до залучення інвесторів до участі в торгах та відповідно одна з основних цілей Фонду.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях за 2021 рік провело 44 заходи із бізнес-спільнотами. Підводимо підсумки та згадуємо найбільші з них.

У період «червоної зони» Регіональне відділення проводило вебінари для бізнес-спільноти та всіх бажаючих. На онлайн-трансляціях на офіційній сторінці  у фейсбуці ФДМУ в Одеській області співробітники розказали про нові процедури оренди й продовження оренди на аукціонах, зміни у оцінці нерухомості, а також про актуальну приватизації й процедури ініціювання приватизації. Всі трансляції можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/odesa.spfu/events

На початку осені Регіональне відділення взяло участь у муніципальному інвестиційному формі 5Т, який щорічно проводиться Одеською міською радою та Одеською ОДА. На форумі начальник Регіонального відділення Олександр Славський презентував актуальні обʼєкти приватизації та закликав представників бізнесу брати участь в онлайн-аукціонах. Деталі за посиланням: https://bit.ly/3qWHzQG

Наприкінці року Регіональне відділення провело підсумкову конференцію «Підсумки приватизації в Одеській області за 2021 рік» у конференц-залі готелю «Моцарт», за адресою: м. Одеса,
вул., Ланжеронівська, 13/1. Конференція мала декілька блоків обговорень:

  • «Державне майно в громадах: приватизація, оренда чи передача у комунальну власність?» разом з ОТГ та Одеською ОДА.

  • «Прозора приватизація – що насправді продає держава?» — панельна дискусія разом з керівниками держпідприємств про те, як триває процес підготовки обʼєктів та які «підводні камені» залишаються під час приватизації.

  • «Приватизація малих портів – коли?» — відкритий діалог з директорами Білгород-Дністровського та Усть-Дунайського портів про причини відтермінування аукціонів, реальні терміни підготовки й умови приватизації.

  • «Оренда у морських портах: особливості та перспективи» — панельна дискусія разом з директорами Чорноморського та Одеського портів.

У заході взяло участь близько 100 учасників, зокрема представники бізнесу, юридичний компаній, а також органів місцевої влади й обʼєднаних територіальних громад. Під час заходу відбувалась пряма трансляцію, записи якою збережено на офіційній сторінці у фейсбук ФДМУ в Одеській області: https://www.facebook.com/odesa.spfu/live_videos, а також фотографії за посиланням: https://bit.ly/3rMDmhl.

 

До речі, Регіональне відділення ФДМУ по Одеській та Миколаївській областях провело підсумкові зустріч про державне майно у Миколаївській області. Зокрема, зі стивідорними компаніями, які орендують портові майданчики. Фотозвіт за посиланням: https://bit.ly/3qTHHA6 

 

2022 рік вже розпочато із онлайн-зустрічі з представниками Європейської бізнес-асоціації, заплановано зустріч із бізнес-спільнотою Board в Одеській області та Одеським бізнес-клубом.