A A A K K K

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно»

Повідомлення
про оприлюднення проекту
постанови Кабінету Міністрів України
«Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно»

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фонд державного майна України повідомляє про оприлюднення з 27 лютого 2020 року на сайті Фонду державного майна України проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про Методику розрахунку орендної плати за державне майно».

Проектом постанови пропонується залишити перевірений практикою механізм розрахунку орендної плати на основі незалежної оцінки та розміру орендної ставки (в залежності від мети використання/орендаря). При цьому таким орендарям як державні бюджетні установи, Пенсійний фонд України, інші установи які повністю фінансуються за рахунок державного бюджету, буде встановлено річну орендну плату 1 грн/рік.

У свою чергу іншим орендарям, які мають право оренди без аукціону і які не утримуються/фінансуються з державного або місцевого бюджету, будуть встановлені диференційовані орендні ставки.

Зауваження та пропозиції до проекту просимо надсилати на адресу: 01601, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, Фонд державного майна України, Управління орендних відносин. Адреса електронної пошти: (e-mail: nazariyz@spfu.gov.ua).

 Зауваження та пропозиції до проекту прийматимуться Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення.

 

Проєкт постанови

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Звіт про проведення електронних консультацій