A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1440»

Повідомлення про оприлюднення
проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1440»

Відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України (далі – Фонд) повідомляється про оприлюднення на сайті Фонду проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р. № 1440» (далі – Проєкт).

Проєкт розроблений з метою впровадження заходів, що спростять оформлення робіт з оцінки майна, здійсненої суб’єктами оціночної діяльності.

На сьогодні в Україні створюється законодавче підгрунтя для зменшення паперового документообігу та впровадження широкого застосування електронних форм документів. Глобально застосовуються технології електронного документообігу,  яке об’єднує в єдиній мережі органи влади та бізнес середовище країни.

В Україні прийняті закони «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», які створили законодавче підгрунтя для впровадження електронного документообігу в бізнес середовищі та органах державної влади.

Основні положення Проєкту передбачають встановлення особливостей оформлення та зберігання звітів про оцінку майна.  Зокрема, встановлюється, що звіт про оцінку складається в електронній формі, а паперова форма складається якщо це визначено нормативно-правовими актами з оцінки майна або договором на проведення оцінки майна.  Крім цього зменшується строк зберігання звіту про оцінку майна. Згідно із положеннями Проєкту звіт про оцінку майна підлягає зберіганню в електронній формі протягом трьох років, якщо більший строк не визначений законодавством.  

Зауваження та пропозиції до проєкту регуляторного акта просимо надсилати на такі адреси:

вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ, 01133, Фонд державного майна України, Департамент оцінки майна, майнових прав та професійної оціночної діяльності (olga2606@spfu.gov.ua);

вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011, Державна рогуляторна служба України (mail@dkrp.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проєкту Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 р.  № 1440» від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, приймаються  Фондом протягом одного місяця від дати його оприлюднення.

 

Директор Департаменту
оцінки майна, майнових прав
та професійної оціночної діяльності                                                    Світлана  БУЛГАКОВА

 

Проєкт постанови

Порівняльна таблиця

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу

Звіт про обговорення