A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проекту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження форми плану розміщення акцій акціонерного товариства»

Повідомлення про оприлюднення
проекту наказу Фонду державного майна
України
«
Про затвердження форми плану розміщення акцій акціонерного товариства»

Фонд державного майна України (далі – Фонд) відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сферігосподарської діяльності» повідомляє про оприлюднення на офіційному сайті Фонду проекту наказу Фонду «Про затвердження форми плану розміщення акцій акціонерного товариства»з метою одержання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань.

Законом України «Про приватизацію державного і комунального майна» (далі – Закон) визнано таким, що втратив чинність, Закон України «Про приватизацію державного майна».

 Статтею 13 Закону визначено нові способи продажу державного майна. Також відповідно до вимог частини четвертої статті 17 Закону форма плану розміщення акцій затверджується Фондом.

Враховуючи зазначене, розроблено проект наказу Фонду «Про затвердження форми плану розміщення акцій акціонерного товариства» (далі - проект наказу), яким передбачається затвердження форми плану розміщення акцій акціонерного товариства, пакет акцій якого підлягає приватизації. У запропонованій формі плану розміщення акцій зазначаються способи продажу пакетів акцій акціонерних товариств, визначені статтею 13 Закону, обсяги та строки продажу цих пакетів акцій.

Одночасно проект наказу дозволяє привести нормативно-правові акти Фонду у відповідність до вимог законодавства України шляхом визнання такими, що втратили чинність, наказів Фонду:

від 04 квітня 1994 року № 175 «Про затвердження Положення про типовий план розміщення акцій акціонерного товариства, яке створено шляхом корпоратизації», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 травня 1994 року за № 96/305 (із змінами);

від 01 жовтня 1997 року № 1065 «Про затвердження Положення про план приватизації єдиного майнового комплексу підприємства», зареєстрований в Міністерстві юстиції України  17 жовтня 1997 року за № 490/2294 (із змінами).

Зауваження та пропозиції до проекту наказу просимо надсилати протягом одного місяця від дати його оприлюднення на адресу Фонду державного майна України: вул. Генерала Алмазова, 18/9, м. Київ 133, 01601 та на електронну адресу:lepyvko@spfu.gov.ua.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» зауваження і пропозиції щодо оприлюднення проекту регуляторного акта та відповідного аналізу регуляторного впливу надаються фізичними та юридичними особами, їх об’єднаннями, крім розробника цього проекту, спеціально уповноваженому органу виконавчої влади з питань державної регуляторної політики - Державній регуляторній службі Українина адресу:вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011 та на електронну адресу:mail@dkrp.gov.ua.

Проект наказу

План розміщення акцій акціонерного товариства

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу