A A A K K K

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна»

Повідомлення про оприлюднення

проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України,

його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна»

Відповідно до вимог статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» Фондом державного майна України повідомляється про оприлюднення на сайті Фонду державного майна України проєкту наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна» (далі – проєкт наказу) з метою отримання зауважень і пропозицій від фізичних та юридичних осіб.

Проєкт наказу було розроблено на виконання пункту 2 Методики розрахунку орендної плати за державне майно, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2021 № 630.

Відповідно до Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 № 483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», у разі коли орендодавцем нерухомого державного майна є балансоутримувач, 30% орендної плати спрямовується до державного бюджету.

Контроль за надходженням до державного бюджету орендної плати за договорами оренди державного нерухомого майна, укладеними між балансоутримувачами та орендарями, відповідно до статті 15 Закону України 03.10.2019 № 157-IX «Про оренду державного та комунального майна», здійснює Фонд державного майна України (далі – Фонд) та його регіональні відділення.

З метою забезпечення єдиного підходу Фонду та його регіональних відділень до погодження розміру орендної плати, за такими договорами, Фондом розроблено проєкт наказу.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надсилати на адресу: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9, Фонд державного майна України, Департамент оренди та розпорядження державним майном. Адреса електронної пошти: s.avramenko@spfu.gov.ua.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу приймаються Фондом державного майна України протягом місяця з дня оприлюднення.

Проєкт наказу

Пояснювальна записка

Аналіз регуляторного впливу