A A A K K K

ФДМУ відключає всі авторизовані електронні майданчики від Єдиної бази даних звітів про оцінку та впроваджує власний безкоштовний Сервіс

Фонд державного майна України відключає 4 авторизовані електронні майданчики від Єдиної бази даних звітів про оцінку, вилучає їх з процедури реєстрації та перевірки інформації звітів про оцінку об'єктів нерухомості та впроваджує власний безкоштовний Сервіс внесення інформації до Єдиної бази.

Вся інформація, яка міститься на цих авторизованих майданчиках перебуває у процесі передачі до Фонду держмайна відповідно до вимог Порядку ведення Єдиної бази даних звітів про оцінку.

Звіти про оцінку зберігатимуться в Єдиній базі в електронній формі. 

Водночас, Фонд державного майна України з 1 лютого 2020 року впроваджує власний безкоштовний Сервіс внесення інформації (Наказ № 171 від 31.01.2020) до Єдиної бази даних звітів про оцінку. Зареєструватись, ознайомитись з необхідною інформацією і розпочати роботу  можна за посиланням: valuation.spfu.gov.ua.

Фонд державного майна України дякує всім, хто був причетний до розробки сервісу, тестування його можливостей і системної інтеграції. Наразі ФДМУ продовжує роботу над удосконаленням Сервісу з урахуванням пропозицій оцінювачів і нотаріусів. Наша мета– надати громадянам відкриту онлайн-платформу для реалізації їх права на безкоштовний сервіс при купівлі-продажу об’єктів нерухомості.

У разі виникнення додаткових питань ФДМУ надає безкоштовні консультації: 

ел. адреса:  axel@spfu.gov.ua  і тел. +38 (044) 200-32-58.

Нагадаємо, що 25 грудня Президент України  Володимир Зеленський підписав Закон України  "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ліквідації корупційної схеми у сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості та прозорості реалізації майна". Законом передбачено спрощення процедури оцінки нерухомих об’єктів шляхом ліквідації корупційної схеми в сфері реєстрації інформації зі звітів про оцінку об'єктів нерухомості.