A A A K K K

ФДМУ оголошує відбір кандидатів на посади незалежних членів Наглядової Ради Демурінського ГЗК

Фонд державного майна України з 2 листопада розпочинає відбір кандидатів у незалежні члени (директори) Наглядової Ради ТОВ «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат». З умовами участі можна ознайомитися на сайті «Кадровий резерв ФДМУ»

«Формування наглядових рад на державних підприємствах дозволить посилити фінансовий контроль та краще відстежувати виконання стратегічних цілей. Це допоможе запобігти корупції та недобросовісному управлінню, – підкреслив в.о. Голови ФДМУ Олександр Федоришин. – Включення незалежних членів до наглядових рад важливе для забезпечення об'єктивності та незалежності ухвалених рішень. Результат – зростання довіри як внутрішніх, так і зовнішніх стейкхолдерів до державного сектору економіки».

Наглядова Рада Демурінського ГЗК складатиметься з трьох осіб – двох незалежних членів та представника держави. Її буде сформовано за рішенням загальних зборів учасників Демурінського ГЗК на три роки.

Фонд держмайна приймає заявки на участь у відборі через сайт «Кадровий резерв ФДМУ» або електронною поштою: hr@spfu.gov.ua

Демурінський ГЗК на 100% належить державі. Раніше ним володів російський мільярдер, акціонер титанової корпорації ВСМПО-Авісма Михайло Шелков. Через те, що він сприяв збройній агресії рф проти України, взимку 2023 року Вищий антикорупційний суд та Апеляційна палата цього ж суду стягнули в дохід держави його українські активи. Окрім Демурінського ГЗК, у цей перелік потрапили компанії «Тай-Мінералс», «ВСМПО Титан Україна»‎, «Інвестагро» тощо. Пізніше Кабінет Міністрів передав активи в управління Фонду держмайна.