A A A K K K

«Фонд державного майна – найбільший орендодавець в Україні», – Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій на зустрічі с АСС

ФДМУ зацікавлений в тому, щоб бізнес активно брав участь в аукціонах з оренди державного майна. Про це 9 листопада наголосив під час зустрічі-презентації оренди державних активів з представниками Американської торговельної палати в Україні (АСС) Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій.

«ФДМУ – найбільший орендодавець в Україні. Ми вітаємо активну участь бізнесу в наших аукціонах, – підкреслив Денис Шугалій. – Оренда державних активів дозволяє підприємцям отримати доступ до нових локацій для розвитку бізнесу, що так само сприяє розвитку економіки, створенню нових робочих місць та збільшенню доходів до держбюджету».

В середньому вартість оренди кожного активу на орендних аукціонах зростає у 3,4 раза. З початку 2023 року держбюджет отримав від оренди державних активів понад 630 млн грн. Крім того, фонд уклав понад 1450 нових орендних контрактів, зокрема майже 850 договорів з бізнесом.

Загалом фонд здає в оренду 8,1 млн кв. м державних активів, з яких 5,8 млн кв. м – підприємцям. ФДМУ супроводжує майже 14,3 тис. договорів оренди, включаючи понад 10 тис. контрактів з бізнесом.